Toerisme

L’Etang de l’Archevêque

Op een steenworp afstand van onze camping, een prachtig park van 23 hectare inclusief een meer van 12 hectare, dat nu is geclassificeerd als een gebied van uitzonderlijke schoonheid vanwege de flora en fauna. Een populaire bestemming voor wandelaars en gezinnen met picknicktafels en uitgebreide natuurlijke speeltuin.

Villedômer

Bezoek het dorp Villedômer, op slechts 5 minuten lopen van het centrum van de camping. Een dorp fleuri, het heeft een 10e-eeuwse kerk van Vincent et st Gilles waar een van de schildknapen van Villedômer begraven ligt. Met een eigen Mairie, bibliotheek, krantenwinkels, kapper, apotheek, bakker, restaurant, supermarkt en tennisbanen hoeft u niet verder te reizen!

Chateaux

Met meer dan 40 kastelen in de omgeving kunt u genieten van de rijkdom van het erfgoed dat voor de deur staat te wachten om ontdekt te worden. Ontdek de grandeur van Chambord, de schoonheid van Chenonceau en de tuinschatten van Chaumont en Villandry om er maar een paar te noemen!

Amboise

Een bezoek aan de Loire-vallei zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de koninklijke stad Amboise. Met het koninklijke kasteel bewoond door François 1, heeft het ook de Clos Lucé, de laatste rustplaats van Leonardo da Vinci waar een prachtige tentoonstelling van zijn vele uitvindingen is. Maak van de gelegenheid gebruik om door de voetgangersstraten te dwalen, een kopje koffie of een ijsje te drinken in een van de vele cafés of ga elke dinsdagavond in juli en augustus naar de avondmarkt om de lokale delicatessen te proeven en souvenirs te kopen. Vergeet niet het aquarium, een must voor kinderen die een alternatief zoeken voor de kastelen, de kattenvissen bereiken een lengte van 2 meter en moeten worden gezien om het te geloven!

Dierentuin

Bezoek Beauval in Saint-Aignan – beschouwd als de mooiste dierentuin van Frankrijk. Mis het spectaculaire vogelvertoning en de zeeleeuwenshow niet, die u gegarandeerd zullen verbazen.

Tours

Bezoek Tours, het huis van Martin van Tours, bischop van Tours in AD 371. Neem een ​​kopje koffie in het oude stadscentrum, bezoek het kasteel van Tours, het kunstmuseum met zijn prachtige blauwe ceder of het natuurhistorisch museum met zijn verzameling van slangen!

St Jacques de Compostello

Opgericht in 1983, zijn we op de officiële pelgrims-fietsroute van Holland naar Santiago in Spanje en bieden logies en spirituele verfrissing voor de pelgrims met onze kapel. Kom en doe mee met onze ochtend pelgrimsgebeden en zondagmiddag vieringen tijdens het seizoen.

Loire à velo

Loire à velo – een fietsroute van een immense 800 km langs de Loire en is de Eurovelo 6-sectie van de Eurovelo-route die Europa doorkruist. De route is ontstaan ​​in 1995 en bestrijkt 4.400 km van de Atlantische Oceaan naar de Zwarte Zee en omvat de rivieren Loire en de Donau.

Safaritrein, Reserve de Beaumarchais

Ervaar direct voor onze deur een moment van ontspanning en avontuur aan boord van een safaritrein voor een geweldige tocht door een kweekpark voor groot wild.