Pitches

Vakantie­woningen

Activiteiten

Toerisme

Een prachtige viersterrencamping gelegen in het hart van de Loire-vallei, een UNESCO-beschermd gebied dat bekend staat om zijn uitzonderlijke schoonheid en rijke erfgoed.

L’Orangerie de Beauregard is een site in een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid gelegen in het hart van een eigendom met in totaal 53 hectare particulier bos en velden aan de rand van het mooie dorp ‘Fleuri’ van Villedômer. Het biedt de bezoeker een zeldzame kans om de natuurlijke schoonheid van het gebied te ervaren en om een ​​authentieke glimp op te vangen van alles wat je te wachten staat in de Loire-vallei.

Zie onze tarieven, ons milieucharter and onze plattegrond van de camping.
4.8 / 5
★★★★★

Lees de beoordelingen

L’Orangerie de Beauregard is geopend van 1 juni tot 1 september 2024

met rolstoeltoegang op de hele site

Kom en geniet van alles wat deze prachtige camping te bieden heeft – activiteiten die oud en jong zullen aanspreken, van ons prachtige verwarmde zwembad tot onze bosactiviteiten voor kinderen en multisportfaciliteiten. Verken onze oude paden in het bos voor natuurliefhebbers onder ons, of huur een fiets en ga op verkenningstocht met beproefde fietstochten om meer te proeven van wat dit gebied te bieden heeft. Gelegen op de pelgrimsroute van St Jacques de Compostello van Holland naar Santiago in Spanje, biedt het kasteel ook accommodatie voor vermoeide pelgrims en een kapel voor degenen die op zoek zijn naar spirituele verfrissing. Geniet van thuisgekookt eten in ons privérestaurant, neem een ​​pauze met een cake in de coffeeshop en ontspan in de Orangerie-bar met een drankje bij het zwembad – wat een betere manier om een ​​vakantie door te brengen en echt tot rust te komen. Bezoek enkele van de vele nabijgelegen kastelen, de majestueuze Chambord, het prachtige Chenonceau en de prachtige Chaumont met zijn bekroonde tuinbeelden – allemaal binnen 3/4 uur. Mis niet de stad Amboise aan de oevers van de Loire met zijn koninklijk kasteel en de Clos Lucé, het laatste huis van Leonardo da Vinci waar een groot aantal van zijn beroemde uitvindingen te zien is.

De geschiedenis van L’Orangerie de Beauregard

Veel families hebben het kasteel de Beauregard door de eeuwen in hun bezit gehad. De oudste bekende schildknaap is Gaucher d’Aloigny in 1443. Het pand werd vervolgens door een huwelijk met de THAIX-familie (tussen 1475 en 1535) en de familie Brossin (tussen 1535 en het midden van de 17e eeuw) aangenomen. In deze periode lijkt het te zijn gedeeld door verschillende families omdat Marie Aubin, weduwe van Rufin Serpin en Michel Huan beiden werden genoemd als schildknapen van Beauregard aan het begin van de 17e eeuw en Michel Galland, die stierf op 29 november 1650 ( zijn grafsteen is nog steeds te zien in de kerk), was schildknaap van La Benardière, La Cote en van Beauregard gedurende deze periode. Het kasteel was toen eigendom van de familie Mareschau de la Chauviniere die het pand in de eerste helft van de 18e eeuw restaureerde en het in 1800 aan de familie Saussaye verkocht. De hoofdstraat werd in 1825 aangelegd. In 1852 ondernam Mme Gillet, de nieuwe eigenaar, de reconstructie van het kasteel onder leiding van ‘Mario’, een architect in Tours. Dit project werd slechts gedeeltelijk gerealiseerd; de bijgebouwen en de noordvleugel van het kasteel werden gebouwd tussen 1852 en 1855. In 1870 voegde Henri Mirault de ronde zuidertoren (met zijn initialen HM en de datum) en de orangerie in 1893 toe. De torens zichtbaar op de oude ansichtkaarten werden verwijderd aan het begin van het millennium.

btn-fr@2x btn-gb@2x btn-nl@2x

5% korting op alle vooraf gemaakte reserveringen voor glamping en staanplaatsen voor 4 nachten of meer.


SLUITEN